Yenimahalle Belediye Başkanı Fethi Yaşar, OSİAD Genel Kurulu’na katıldı
Yenimahalle Belediye Başkanı Fethi Yaşar, Ostim Sanayici ve İşadamları Derneği’nin (OSİAD) 32. Olağan Genel Kurulu’na katıldı. Başkan Yaşar, türkiye Cumhuriyet tarihinin belki de en bunalımlı dönemi. Bir yandan toplumun yüzde 80’i her gün yoksullaşıyor. türkiye“Bir tarafta hormonlarla büyüyen yüzde 20’lik bir küme var” dedi.
OSTİM Organize Sanayi Bölgesi Konferans Salonu’nda yapılan Genel Kurul’a; Yenimahalle Belediye Başkanı Fethi Yaşar, OSİAD Başkanı Süleyman Ekinci, Ankara Sanayi Odası (ASO) Başkanı Seyit Ardıç, Ankara Ticaret Odası (ATO) Başkanı Gürsel Baran, OSTİM OSB Yürütme Konseyi Başkanı Orhan Aydın, Anadolu OSB Başkanı Hüseyin Kutsi Tuncay, Türk Yemi Sanayicileri Derneği (TÜRKİYEM-ONE) Lideri İdeal Karakuş ve siyasi parti temsilcileri katıldı.
OSİAD 32. Olağan Genel Kurulu’nda konuşan Başkan Yaşar, şunları söyledi:
“Türkiye belki de Cumhuriyet tarihinin en bunalımlı dönemini yaşıyor. Bir yanda toplumu her geçen gün yüzde 80 fakirleşen bir Türkiye var, diğer yanda büyüyen yüzde 20’lik bir kesim var. hormonlu.Uzun yıllardır siyasetin içinde olan bir arkadaşım olarak söylüyorum bunu.Bunun sebebi bugün içinde bulunduğumuz sistemdir.Türkiye’nin bu sistemle kalkınması mümkün değil.İş adamları motivasyonlarını kaybetmişler. yatırım.Türkiye bugün herşeyi dışarıdan alan bir ülke haline geldi.Ankara’ Bugün Türkiye’de 12 organize sanayi bölgesi var.OSTİM bu konuda öncü.Ankara’nın artık bir fuara ihtiyacı var.Girişimler oldu ama ilerleme yok. Hep birlikte Ankara’ya sahip çıkalım, üreticilere sahip çıkalım.”
OSİAD Başkanı Süleyman Ekinci, OSTİM’in markalaştığını belirterek, şu değerlendirmede bulundu:
“Burada üretilen eserler dünya pazarlarında raflarda yerini almaya başladı. Son yıllarda kümelenme çalışmalarıyla katma değeri yüksek teknolojik eserler üretmeye başladık. Türkiye ciddi bir ekonomik krizden geçiyor. İnşaat- Yıllardır uyguladığımız odaklı büyüme modeli yanlış.İnşaat,hizmet ve turizm kollarına hep teşvik ve takviyeler aktarıldı.Böyle olunca ekonomi betona bağımlı hale getirilmiştir. İstikrarlı bir ekonomide inşaat sektörü hareketlenebilir ama sürdürülebilir değil. Kalıcı büyüme üretimle gerçekleşir. AVM yaparak cari açığı kapatamayız. AVM’lerle değil, teknoparklarla gurur duymalıyız.”