Haber

Erdoğan: Seçimden Sonra 7 Bin 500 Liranın Üzerinde Emekli Maaşı Alan Vatandaşlarımızı Çok Sevindirecek Bir Müjdeyi Milletimizle Paylaşacağız

Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Lideri Recep Tayyip Erdoğan, Memur-Sen 7. Olağan Genel Kurulu’nda; Yeni Meclis’in seçim sonrası yasama çalışmalarına başlamasıyla birlikte 7 bin 500 liranın üzerinde emekli maaşı alan vatandaşlarımızı sevindirecek bir müjdeyi milletimizle paylaşacağız.” Erdoğan da, “Avrupa’da sosyal medyada görmüşsünüzdür. Cumhurbaşkanlarına oy verenler ayağa kalkıp bu zavallıya oy verdiler. Yanındaki üçüne de patates, domates, salatalık koymuşlar. Benim vatandaşım bunu biliyor. İşi çok iyi biliyor, çok iyi biliyor ama Kemal Bey öğrenecek’ dedi.

Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, Hacı Bayram Veli Üniversitesi Kongre ve Kültür Merkezi’nde düzenlenen Memur-Sen 7. Olağan Genel Kurulu’na katıldı. Erdoğan şunları söyledi:

“DEPREM AFETİNDE ÖZENLE ÇALIŞIYORDUK, BUNLARIN BİR KISMI SADECE OYNAYACAĞIZ, ACILARIMIZI mazur görmek için”

“Sözlerimin başında sizlerin ve tüm çalışanlarımızın 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü’nü kutluyorum. Ortada ise özellikle Ankara Emniyet Müdürlüğü’nde görevli polis memuru oğlumuz Özgür Barçın’ın 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü’nü kutluyorum. Tel Abyad’da sonsuzluğa uğurladık, yine Emniyet Genel Müdürlüğü’nde polis memuru olan oğlumuz Resul’e Allah’tan rahmet, Barutçu oğlumuza rahmet diliyorum.

Memur-Sen, kamu görevlilerinin haklarını savunduğu kadar milli iradeyi de savunan cesur duruşuyla ön plana çıkmıştır. Memur-Sen, kuruluşundan bu yana geçen 28 yıllık süreçte daima hakkın, adaletin ve demokratik bedellerin yanında olmuştur. 28 Şubat dönemi de dahil olmak üzere milli iradeye yönelik tüm girişimlere karşı dimdik ve dimdik durmuş, vesayetçilerin tehditlerine boyun eğmemiştir. İslam coğrafyasında kanayan yaralarımızı olduğu kadar memurların sıkıntılarını da gündeme getiren bir vicdan hareketiydi.

Vesayet sistemi, çeteler, mafya, terör örgütleri, cunta ve devletin kılcal damarlarına sızmış haşhaş pislikleriyle mücadelemizde her zaman yanımızda olan Memur Şen’e teşekkür ediyorum.

Geçen yüzyılın en büyük doğal afetinde Memur-Sen camiası ilk andan itibaren seferberlik ruhuyla hareket etti. Memur-Sen’in 270 kişilik arama kurtarma ekibi, çok sayıda insanımızı enkaz altından çıkarmak için gece gündüz çalıştı. Yardım kampanyalarından kan bağışlarına, çadırlardan nakdi yardımlara Memur-Senli kardeşlerimiz depremzedelerimizin yanında oldu. Hani siz bu deprem felaketinde canla başla çalışırken, birileri acımızı gösterip istismar peşinden koştu. Halkımızın canı yanarken başta devlet olmak üzere devlet kurumlarımızı suçladılar. Milleti kışkırttılar, kahramanlık yaptılar. Harabelerin önünde bol bol poz verdiler. Çalışmaları bittikten sonra deprem bölgesinden ayrıldılar.

Geçmişte Marmara depreminden sonra yaşadıklarımızı hatırlayın. Onlar kimdi? Mevcut CHP’li. Onlar ne yaptı? Hiçbiri. O sırada yine deprem bölgesini ziyaret edip dolaştık. Maalesef yönetim diye bir şey yoktu. Ülkemiz 1999 depreminde sadece can kaybıyla sarsılmadı, enkaz altında da ezilmedi. Aynı zamanda büyük bir ekonomik krize girdi.

Bugün hiç sıkılmadan 300 milyar dolar getireceğim diye utanmadan böbürlenenler, o günlerde IMF komiserlerinin çantalarını yapıyorlardı. Kemal Bey, o zaman selefleriniz size neden bir kuruş vermediler? Memurlara maaş ödeyemiyorsunuz. Ülkedeki yatırımlarla ilgili hiçbir şey yapamadınız. Böyle bir sorunumuz yok.

“ŞU ANDA 122 MİLYAR DOLAR DÖVİZ REZERVİMİZ VAR”

Ortada ne oldu Kemal Bey’in sözcüsü var ve İP’li garip biri var Merkez Bankası’nın önünden geçiyor ikisi bir otel odasında IMF temsilcileriyle görüşmüşler. Ne, başımız dertteydi, IMF’den para almamız gerekiyordu. Tabii o zaman dedik, bizim böyle bir şeye ihtiyacımız yok, gerek yok. ve geldikleri gibi geri döndüler. Bugün gerek yok. Şimdi ne diyor biliyor musun? Esrar eroin kaçakçılarının Londra’ya götürdüğü paradan muhtemelen 300 milyar dolar alacaktı. Eh, başka türlü gelmiyor. Değerli kardeşlerim, bakın bizim o dönemde 27,5 milyar dolar döviz rezervimiz vardı, Merkez Bankası. Şu anda 122 milyar dolar döviz rezervimiz var. Doğal olarak bunlar yeterli değil, yetmiyor. Çünkü içlerinde çok fazla konuşma var. Övünme sanatını öğrenmek isteyen varsa Kemal Bey’e başvursun, o bu işi çok iyi bilir. çok iyi bilir Elbette sana asla yalan söylemeyi tavsiye edemem. Çünkü bu millet haktan yana olmuştur. Yalan söylemekle ilgili değil.

6 Şubat’ta Türkiye çok daha geniş bir alanda çok daha yıkıcı ve şiddetli bir şok yaşadı. Elini vicdanına koyan herkes, bugün bambaşka bir tablo olduğunu kabul edecektir. Asrın felaketine maruz kalsak da milletimizi, devletimizi enkaz altında bırakmadık.

“HİÇ BİR VATANDAŞIMIZ YENİ EVİNE 1 YIL İÇİNDE ULAŞACAĞINDAN ŞÜPHESİ OLMASIN”

Bugüne kadar merhumun yakınlarına ev desteği, yer değiştirme ve kira yardımı, nakdi yardım olarak 30 milyar lira ödedik. Halen 3,5 milyon insanımızın barınma dahil tüm ihtiyaçlarını karşılıyoruz. Kalıcı konutların yapılması için kolları sıvadık. Biten evlerimizi bayram itibari ile teslim etmeye bile başladık.

Hangi siyasi görüşten olursa olsun hiçbir vatandaşımızın bir yıl içinde yeni yuvasına kavuşacağından şüphesi yoktur. Devletle millet arasında böyle bir güven ortamı oluşturduk.

Sadece depremin yaralarını sarmadık. Depremin tahmini maliyeti 104 milyar dolar olmasına rağmen, milletimizin başka alanlardaki sorunlarını çözmeye ve birbirinden değerli projeleri hayata geçirmeye devam ettik. Ayrıca, milletimizin yerli gaz sevincine ortak olabilmek adına, ilk ay ısınma dahil evlerdeki tüm doğalgaz faturalarını ücretsiz hale getirdik.

“EMEKLİLERİMİZE İkramiyelerini HESAPLARINA YÜKLEYEREK ÇİFTE TATİL YAPARIZ”

Öğretmenlerimizden sağlık çalışanlarımıza kadar Cumhuriyet tarihinin en büyük atamalarını yapıyoruz. Emeklilerimizden memurlarımıza, çalışanlarımızdan iş dünyasına kadar toplumumuzun herhangi bir kesimini ihmal etmiyoruz. Milletimize hangi sözü verdiysek, onu bahanelere başvurmadan birer birer yerine getiriyoruz. Emeklilik yaşını bekleyen 2 milyon 250 bin kardeşimizin taleplerini karşıladık. Nisan ayı itibari ile kurallara uyan vatandaşlarımız maaşlarını almaya başlamıştır. Asgari emekli maaşını 7 bin 500 liraya, bayram ikramiyesini 2 bin liraya çıkararak değerli bir adım daha attık. Artan ikramiyelerini Ramazan Bayramı’nda hesaplarına yatırarak emeklilerimize çifte bayram yaşattık.

“SEÇİM SONRASINDA 7 BİN 500 TL ÜZERİNDE EMEKLİ MAAŞI ALAN VATANDAŞLARIMIZA SEÇİM SONRASI MİLLETİMİZLE MÜJDE OLACAK BİR MÜJDE PAYLAŞACAĞIZ”

Yeni TBMM’nin seçim sonrası yasama çalışmalarına başlamasıyla 7 bin 500 liranın üzerinde emekli maaşı alan vatandaşlarımızı sevindirecek bir müjdeyi inşallah milletimizle paylaşacağız. Yine bu dönemde sizlerle birlikte bilgilerini verdiğimiz ekibe sözleşmeli kamu görevlilerinin transferini sağladık. Böylece farklı kamu kurumlarında görev yapan yaklaşık 500 bin kardeşimizin sorunlarını inceledik.

“CUMHURBAŞKANI’NA OY VERENLER BU FAKİRE OY VERDİ. BAŞKANLARIN ÜÇÜNE PATATES, DOMATES VE SALATALIK YER VERDİLER”

Kılıçdaroğlu, dün akşam asgari fiyat üzerinden verginin kaldırılmasından bahsederek çıktı. Ya bir insan vatanından ve milletinden bu kadar habersizse? Bir siyasetçi çalışma hayatına bu kadar yabancı mı? Söyledikleri gibi; uyan ve balığa gidelim. taban fiyatı vergiden çıkaralı neredeyse 1.5 yıl oldu Kemal Bey. Ayrıca, taban fiyata eşit olan diğer fiyatlardan elde edilen geliri hariç tuttuk. Gündemi hiç takip ediyor musun? veya bu akıl hocalarına bir ders verin. Ama sana da öğretmiyorlar. Çalışma arkadaşlarımız için neler yaptığımızı araştırmıyor musunuz? Kâğıt modüllerini okumadan önce hiç sorgulamaz mısınız? İnşallah 14 Mayıs’ta bu trajikomik durumlara son vereceğiz ve uzlaşma zamanı gibi görünen Kılıçdaroğlu’nu siyasetten çekeceğiz. Böylelikle hem kendisini hem CHP seçmenini hem de milletimizi bu azaptan kurtarmış olacağız. Kılıçdaroğlu ve arkadaşları hangi saçmalıklara sarılırsa sarılsınlar, sokaktaki vatandaşlar onların namussuzluğunu ve bizim çabalarımızı çok iyi biliyor, onların refahını artırmak için samimi çabalarımızı takdir ediyor.

Çalışanlarımızın ve emeklilerimizin alım gücü bugün her bakımdan 2002’den daha yüksek. Özellikle büyükşehirlerimizde deprem sonrası kira fiyatlarının ani yükselişinden bahsediyorum, gerekli çalışmaları yapıyoruz. TOKİ üzerinden daha fazla konut üreterek, memurlarımızın ve ücretli çalışanlarımızın refah kayıplarının önüne geçerek bu sorunu mutlaka çözeceğiz. Değerli arkadaşlar unutmayın ki biz siyaseti kar için değil, vatana ve millete hizmet için yapan insanlarız. Biz milletin kaygısından dertlenen, yükünü hafifletmeye çalışan bir ekibiz. Görüşleri ne olursa olsun milyonların her bir ferdine karşı sorumluluk bilinciyle hareket eden bir ittifakız. İnsanları fikirlerine, mezheplerine, mezheplerine, kökenlerine göre ayırmanın bizim inancımızda ve siyasi geleneğimizde yeri yoktur.

“Ya Aleviliğiniz, biz sizi böyle bir şey için mi eleştirdik?”

Kemal Bey ‘Ben Aleviyim’ diyor. peki Aleviliğiniz, sizi böyle bir şey için mi eleştirdik? Aferin, ne güzel. Ama şimdiye kadar bunu hiç söylemedin, peki şimdi ne olacak? Bu çok acımasız. Kardeşim İlham Aliyev diyor ki, o köprüde, köprüdeki kardeşlerimiz saldırdıkları zaman ne diyorlardı, kâfirler ‘Türk kardeşlerimiz bizi öldürsün, bizi öldürmesinler’ dediler. Bu millet böyle bir millet ama maalesef o dönemde yine CHP’nin başına geçen kişi oydu. Ancak bu insanlar artık onları yutmayacak. Milletim artık bunlara itibar etmeyecektir. Hangi kurumda görev yaparsa yapsın, hangi mezhep ve mezhepten olursa olsun bunların hiçbiri bizim kederimiz değil.

Alevi oldun, bu oldun, bu oldun bunların hiçbiri bizi ilgilendirmez Kemal Bey. Bunu araştıracak olan Rabbimdir, biz değil. Biz kimiz, biz kimiz?

“FAŞİZMİN KOLAY ZORBALIKLARINA KATILDIĞIMIZ ZAMAN DÖNEMİ OLUŞTURACAĞIMIZI SÖYLEYEN TEK PARTİ FAŞİZMİNDEN DEĞİLİZ.”

Bugüne kadar dünya ekonomisi ve ülkemizin mali durumu ne olursa olsun, kamu görevlilerimize istikbal çektirmedik. Kılıçdaroğlu gibi her hafta meclis kürsüsünden farklı meslekleri tehdit etmedik. Ne söylemedi; Polislerimizi tehdit etti, öğretmenlerimizi tehdit etti, doktorlarımızı tehdit etti aklınıza ne geliyorsa. Misyona gelince, elbette geçmişi biz yaratacağız diyen tek parti faşist tiranlarından biri değiliz. Biz kimsenin ekmeğiyle oynamadık. Şimdi ne diyor? “Biz kimseyi kovmadık.” Ne, 4 yıldır belediyelerdeki işlerinden ihraç edilen vatandaşlarımın haklarını ve kanunlarını nasıl açıklayacaksınız?

Memur-Sen’in bu vizyonu gerçeğe dönüştürme çabamızda bizleri yalnız bırakmayacağına inanıyorum. Bunun için 14 Mayıs çok değerli. Seçimde önümüze çıkacak oy pusulalarında ittifaklar ve adaylar olmayacak. Bu pusulada aynı anda iki farklı gelecek, iki farklı toplum ve devlet tasavvuru olacaktır. Ya toplumun temel direği olan aile kurumuna sahip çıkanları ya da aile düşmanı sapkın akımlarla güçlenenleri tercih edeceğiz. Cumhur İttifakı LGBT değildir. Şimdiki adı millet olan rezalet ittifakında LGBT aleyhine bir söz duydunuz mu? Hayır. Çünkü yaptıkları açık ve net bir şekilde LGBT’yi, özellikle de ana muhalefeti savunuyorlar.

Aile kurumunu bu derece bir kenara bırakan anlayışa milletim 14 Mayıs’ta gereken dersi verecektir, buna inanıyorum. Ya vatan bekasını her şeyin üstünde tutanları ya da çıkarları için bölücüler ve FETÖ’cülerle işbirliği yapmaktan çekinmeyenleri seçeceğiz; Ya 85 milyon insanın birlik ve beraberliğini savunanları tercih edeceğiz, ya da bu toplumu Alevi, Sünni, Türk, Kürt diye bölen fitne tacirlerini; Ya 21 yıldır ülkeyi başarıdan başarıya yöneten yetkin takımlara ya da SSK’yı batırmaktan başka geçmişi olmayan hırslı bir insana oy vereceğiz.”

Kaynak: ANKA / Günümüz

gercus-ajans.xyz

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu
escort
istanbul escort
istanbul escort
istanbul escort
istanbul escort
istanbul escort
adalar escort
arnavutköy escort
ataşehir escort
avcılar escort
bağcılar escort
bahçelievler escort
bakırköy escort
başakşehir escort
bayrampaşa escort
beşiktaş escort
beykoz escort
beylikdüzü escort
beyoğlu escort
büyükçekmece escort
çatalca escort
çekmeköy escort
esenler escort
esenyurt escort
eyüp escort
fatih escort
gaziosmanpaşa escort
güngören escort
kadıköy escort
kağıthane escort
kartal escort
küçükçekmece escort
maltepe escort
pendik escort
sancaktepe escort
sarıyer escort
şile escort
silivri escort
şişli escort
sultanbeyli escort
sultangazi escort
tuzla escort
ümraniye escort
üsküdar escort
zeytinburnu escort
istanbul escort
betturkey
jojobet
deneme bonusu veren siteler